Collecte doel 22-08-2021

Na de tropische storm Grace is het dodental verder opgelopen en gaat richting de 1.500. Bijna 7.000 mensen zijn gewond en meer dan 83.000 huizen zijn beschadigd of vernietigd. Ook bemoeilijkt de nasleep van de storm de hulpverlening vanwege ondergelopen gebieden en modderstromen.

Aardbevingen en orkanen teisteren Haïti met regelmaat. Na orkaan Matthew in 2016 bouwde Kerk in Actie via ACT rampbestendige huizen. Deze huizen staan in het huidige aardbevingsgebied en staan nog steeds overeind. Uw steun doet ertoe!

Via ons internationaal kerkelijk netwerk (ACT) hebben we direct 1.000 hygiënepakketten en 500 nood/bouwpakketten kunnen uitdelen. Ook wordt er nu geld uitgetrokken voor het herstellen van waterbronnen. Gebrek aan schoon water is een groot probleem en ziekte-uitbraken liggen op de loer. Uw steun blijft nodig!

Kom in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. U kunt dat doen door:

– een gift over te maken uit uw reserves en/of
– een extra collecte voor dit doel te organiseren. Download hier de PowerPoint presentatie die u kunt gebruiken bij de collecte. Download hier de presentatie in pdf.

U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. ‘aardbeving Haïti.