Diaconie

Collecterooster maart 2024

Collecterooster maart 2024 

10 maart

Sterke vrouwen in de kerk

De lokale gemeenschappen op Papoea Indonesië spelen een belangrijke rol in de samenleving, vooral in de afgelegen gebieden waar onderwijs en gezondheidszorg slecht functioneren. Veel vrouwen nemen sociale en pastorale taken op zich. Kerk in Actie ondersteunt de kerk op Papoea in het toerusten van vrouwen voor deze taken. Zij kunnen een diaconale of maatschappelijke training volgen, maar ook een alfabetiseringscursus of naailes. Via een voedingsprogramma licht de kerk vrouwen voor over gezonde voeding.

17 maart

Biddag collecte is bestemd voor de stichting ORA. Gebrek aan gezond voedsel is in veel landen probleem nummer 1. Door een paar vierkante meter grond naast het huis te bewerken is al snel een goede oogst te behalen. Deze collecte is bestemd voor de aankoop en verzending van groentezadenpakketten speciaal voor gezinnen in Oost-Europa en Azië. Een groentezadenpakket bestaat uit tenminste 8 verschillende groentezaden en levert voldoende groente een of meer gezinnen op. Helpt u mee?

24 maart

Het paasverhaal voor heel Nederland

De Protestantse Kerk werkt samen met The Passion om het paasverhaal aan miljoenen Nederlanders te vertellen. Een missionaire kans! Rond deze jaarlijkse uitzending ontwikkelt de Protestantse Kerk extra initiatieven om naar buiten gericht kerk te zijn.

Een voorbeeld hiervan is een Passionpakket, in samenwerking met Alpha Nederland, waarmee kerken met buurtbewoners een avond kunnen organiseren en over de betekenis van Pasen door kunnen praten. Ook breder wordt er extra verdieping aangeboden met een magazine en online. 

31 maart

Kansarme jongeren in Colombia opleiden voor horeca In het noorden van Colombia komen steeds meer toeristen naar de Caraïbische kust. Kansarme jongeren die op zoek zijn naar werk, kunnen in hun eigen omgeving leren hoe ze aantrekkelijke en gezonde maaltijden kunnen koken, onder andere in een rijdende kookschool. Zo kunnen ieder jaar 80 jongeren opgeleid worden voor werk in hotels, restaurants of foodtrucks. En jongeren die een eigen bedrijf willen starten, krijgen een mentor uit de horecasector.